Nettsider du kan basere din nye nettside på

Her får du inspirasjon til din nye nettside. Sandmark Webdesign har laget alle sidene og kan benytte samme oppbygging for ditt firma, lag eller forening. Alle sidene kan endres så de passer deg og ditt behov.

Dagens nettsider må ha et responsivt design slik at nettsiden endrer seg utfra hvilken enhet du ser siden på. Pass derfor på å se nettsidene på både datamaskin og mobil. Følg knappene for å komme til den aktuelle siden. Sider merket med demo er del av denne nettsiden og ved å trykke på symbolet av et hus øverst i høyre hjørne kommer du tilbake til hovedmenyen på siden.

Sidene under har ulik merking:

  • DEMO: Dette er enkelte sider som er bygget opp på denne nettiden for å vise design muligheter.
  • AKTIV: Nettsider for kunder hos Sandmark Webdesign med aktiv vedlikeholdsavtale
  • INAKTIV: Nettsider som er bygd av Sandmark Webdesign, men som selv har tatt over drift av nettsiden uten aktiv vedlikeholdsavtale og dagens design kan ha endret seg.

Enkelte av sidene har en mer utfyllende beskrive av valg som ble gjort ved oppbygging av siden.

DEMO: Fiktiv personlig nettside

Denne nettsiden er laget som en mal for deg som ønsker en personlig blogg som inviterer til samarbeid.

Siden er lagt opp til å ha en introduksjon og noen blogginnlegg på fremsiden. Øvrige blogginnlegg vil bli samlet under «blogg» i menyen.

Fargevalget er en lys fersken som bakgrunn, med kontrastfargene mørk blå. Detaljene er mer mettet ferskenfarget mot oransje. Da tar den igjen bakgrunnsfargen, men er samtidig så fargesterk at den blir en kontrast til det blå. Ved å kun bruke denne fargen på detaljer vil den ikke dominere hele siden.

AKTIV: Romolslia Borettslag

Denne nettsiden er laget for et borettslag som består av et hovedlag med seks enhetslag. Siden er derfor bygd opp som 7 i 1 nettside hvor hvert enhetslag har sin egen header og footer med egen meny og egne innlegg.

Siden er bygget opp slik at forsiden er for lesere som ikke er kjent med borettslaget og trenger å orientere seg. Det er 488 boenheter totalt i borettslaget, et komplekst sammensatt styre, en vaktmestertjeneste, leiemuligheter av større parkeringsplasser og henger, samt et grendahus og lokaler som leies ut (barnehage i dag). Alt dette formidles via forsiden med tekster og ikoner.

For de som er mer kjent i borettslaget kan de velge hvilket «lag» de skal lese informasjon fra ved å velge laget i relasjonsvelgeren øverst til høyre.

De viktigste artiklene og informasjonen er formidlet via lenker i bunnen (footer) på alle sidene.

Det som skjer i løpet av en kort tidsbegrenset periode (som dugnader, generalforsamling, vi starter dette vedlikeholdsarbeidet i denne uken og skal holde på i x uker) legges inn som arrangementer. Disse slettes automatisk etter en viss tid slik at styret slipper å konstant vedlikeholde tekstene sine.

DEMO: Fiktivt advokatfirma

Denne nettsiden er laget for et fiktivt advokatfirma. Det er lagt vekt på å vise de ulike fordelene og tjenestene dette advokatfirmaet har.

Oppsettet på siden er lagt opp med tekster og bilder for å skape autoritet og trygghet. Det gjøres ved korte tekster, bilder av ansatte og ikoner.

Fargevalget falt på sort og hvit som hovedfarger og med oransje på detaljer og call to action.

De tre infoboksene i toppen roterer nå man holder musen over de og viser mer tekst.

DEMO: Fiktivt ridesenter

Denne nettsiden er laget for en fiktiv rideskole som tilbyr en rekke tjenester.

Oppsettet på siden er av en litt mer tradisjonell nettside med et bannerbilde i toppen og en meny under i en kraftig farge. Det er gir en solid topp.

De ulike modulene videre nedover siden har en svakere bakgrunnsfarge og er veldig bildebaserte. Kontrastfargen på knappen for å komme til viktige side er en mørkere gulfarge som harmonerer med hovedfargen i menyen og bakgrunnene, samtidig som den gir signaler om å «trykke her».

Nyhetssakene er laget som enkle blogginnlegg hvor tekst og bilder legges fortløpende inn i innlegget. I en smal kolonne til høyere er kontaktinfo for den som skriver innlegget eller som har ansvaret.

AKTIV: SW Publisering

Denne nettsiden er Sandmark Webdesign og Publisering sin nettside for publisering av produkter som er laget for engelskspråklige kunder.

Siden selger labyrinter som kan lastes ned og printes ut, samt aktivitetsbøker.

Kundegruppen er foreldre og lærere for barn fra 4-10 år. Fargevalget er derfor primærfargene rød, gul, grønn og blå i kombinasjon med sort og hvit. Nettsiden er bygd opp med blokker i disse fargene med tydelige knapper som fører leserne til siden de kan kjøpe produktene fra.